VÅRT HållbarHETSARBETE

För oss är hållbarhet en viktig del av att vara ett ansvarsfullt företag. Vi arbetar för att minska vårt koldioxid- och vattenavtryck genom hållbara initiativ, värnar om våra vattentillgångar, minskar matavfall och har tagit bort engångsartiklar i plast.

Vi är miljömärkta med Green Key och klimatkompenserar automatiskt alla möten och event. Utan extra kostnad för dig. Allt i en av Europas mest energieffektiva byggnader.

KLIMATKOMPENSERADE MÖTEN

När du arrangerar möten eller evenemang på Stockholm Waterfront gör du ett klimatsmart val – samtidigt som du gör skillnad för miljön. Vi hjälper dig att minska ditt företags koldioxidavtryck genom att klimatkompensera alla möten automatiskt, kostnadsfritt för dig som kund.

Stockholm Waterfront ingår i Radisson Hotel Group, som globalt driver detta initiativ. För varje möte beräknas koldioxidavtrycket och kompenseras via projekt världen över. Projekten arbetar för att minska utsläppen och gynna lokala samhällen och miljön. Samtliga projekt som Radisson Hotels stödjer, bidrar till FN:s globala mål för hållbar utveckling.

Detta sker i partnersamarbete med First Climate, en av världens största organisationer för klimatkompensation. Klimatavtrycket beräknas med hjälp av det ledande mätverktyget i hotellbranschen, Hotel Carbon Measurement Initiative (HCMI). 

EN AV EUROPAS MEST ENERGIEFFEKTIVA BYGGNADER

Vi driver vår verksamhet i en av Europas mest energieffektiva byggnader. Med hjälp av solens ljus och Klara sjös vatten håller vi lampor lysande och luften perfekt tempererad.

Glasfasaderna innehåller 1 040 m² solpaneler som samlar i genomsnitt 1 MW värmeenergi per dag. Det motsvarar 90 000 vanliga lågenergilampor.

Byggnaden kyls ner med hjälp av vatten som pumpas upp från Mälaren och förvaras i 250 ton kyltankar i källaren. Tekniken används sedan för att förflytta och reglera temperaturen. Denna energilösning i världsklass utformades för att minska CO²-utsläppen och minimera påverkan på miljön.

Vårt hållbarhetsarbete och energilösningar har gjort att vi är certifierade med det prestigefyllda Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) Gold.

VÅRA MILJÖMÄRKNINGAR & CERTIFIERINGAR

Vi är stolta över att ha blivit tilldelade Leadership in energy and environmental design (LEED) Gold -certifiering, som är en globalt erkänd symbol för hållbarhetsprestationer. LEED identifierar och mäter miljövänlig design, konstruktion, drift och underhåll. Certifieringen delas ut på fyra nivåer (Certified, Silver, Gold och Platinum).

Stockholm Waterfront och Radisson Blu Waterfront Hotel ingår i Radisson Hotel Group och är certifierade med Green Key. För dig som gäst visar en Green Key miljömärkning att vi är engagerade för att minska miljöpåverkan. Det innebär också att vi uppfyller nästan 100 hållbarhetskriterier som omfattar energi, avfall, vattenanvändning och socialt ansvar.